ODO selectie raakt in vorm tegen DES.

Door razende reporter: Arno van Leeuwen

In het laatste weekend voor de competitie begint werd er onder zomerse omstandigheden door de selectie gespard met DES uit Delft. Rob en Alex zijn er nog niet uit en gebruikten ook deze wedstrijden nog om met spelers samenstellingen te experimenteren. Bij de Delftse ploegen leek men er al wel uit te zijn, want daar bleven een achttal spelers tijdens de wedstrijd van de 2e teams aan de kant. Deze teams hielden elkaar in de eerste helft netjes in evenwicht met een 8-8 ruststand. Na de rust wist DES een kleine voorsprong te nemen, maar ODO bleef netjes in de voetsporen van de gasten. De achterstand werd weggewerkt en omgezet in een 15-12 voorsprong. Het venijn zat hem ook bij deze wedstrijd in de staart, want waar het ODO publiek dacht op rozen te zitten, zette de Delftse reserves nog een keer aan voor een slot offensief. Hierdoor werd het toch weer spannend aan het eind. Toch wist ODO 2 de winst te pakken met 15-14 als eindstand.

Hierna was het de beurt aan ODO 1, wat nog een appeltje te schillen heeft met DES na de twee verloren wedstrijden in de competitie van vorig seizoen. Onder de bezielende leiding van Hans van Gastel ging de wedstrijd van start. Bij de Delftse ploeg een aantal nieuwe gezichten binnen de lijnen na het vertrek van twee heren aan het eind van het seizoen. Ook hier zijn de gaten opgevuld door jonge spelers, waarmee een mooie mix binnen de lijnen stond. Bij ODO hetzelfde beeld wat er voor zorgden dat beide ploegen er met veel energie in gingen. Na een aantal vruchteloze aanvallen viel het eerste doelpunt aan Delftse zijde uit een strafworp. De Maaslandse nul werd van het nog afwezige scorebord geschoten door Lennard. De ploegen bleven tot 5-5 in evenwicht, waarna DES voor het eerst een klein gaatje wist te slaan. ODO bleef echter in het spoor en liet het verschil niet groter als twee worden, zodat we gingen rusten bij 8-10.

Het begin van de tweede helft wist ODO weer gelijke tred te houden met DES. Bij 11-11 wist Willem ODO weer op gelijke hoogte te brengen met de gasten, maar toen gingen de Delftse dames even los en wisten met drie treffers op rij DES weer op een 11-14 voorsprong te zetten. De Delftse ploeg zou dit verschil bijna de hele tweede helft weten vast te houden. Steeds als we dachten het gat te dichten wisten de gasten ook weer de korf te vinden. Met nog een minuut of tien te gaan was het verschil opgelopen naar 15-20 en leek DES een beslissend gat geslagen te hebben. ODO rechtte echter de ruggen en perste er nog een eindsprint uit waarin zij nog vijf keer de korf wisten te vinden. Helaas was ook DES nog twee maal trefzeker, waardoor de wedstrijd uiteindelijk werd afgefloten bij 20-22. Het appeltje is dus nog niet geschild, maar het verschil is weer een beetje kleiner geworden. Met nog één week voor de competitie start heeft Rob in aansluiting van deze wedstrijd zijn keuze voor zijn keurkorps aan de spelers bekend gemaakt om zo de laatste oefenwedstrijd dinsdag bij VEO met de basis spelers te spelen. Natuurlijk waren er spelers teleurgesteld en zullen dit even moeten verwerken, maar ik ga er van uit dat hierna iedereen met plezier samen met zijn of haar teamgenoten voor de punten gaat knokken.

Het wordt vast een mooi seizoen voor ODO met de geheel vernieuwde staf, veel nieuwe spelers en niet te vergeten de vernieuwde accommodatie.