ODO 1 – RWA 1 (16-17)

Met een graad of 15 op de thermometer, een lekker zonnetje en niet al te veel wind waren het gisteren mooie omstandigheden voor een leuke, goede pot korfbal op ons eigen gezellige veld. Het was de laatste veldwedstrijd voordat we de zaal in gaan en we wilden kosten wat het kost een goede pot neerzetten. We startten voortvarend met goed aanvalsspel en veel doelpunten.

Je merkte dat er vertrouwen in elkaar was en we straalde uit dat we wilden winnen. Dat leidde tot een stand van 11-6 ongeveer 10 minuten voor rust. Helaas lieten we RWA terug komen met drie doelpunten achter elkaar, waardoor we gingen rusten met 11-9. Na rust wisten we helaas het hoofd niet koel te houden en lieten we RWA verder terug komen en pakten ze zelfs een kleine voorsprong. In de 15 minuten rondom de rust scoorde RWA maarliefst zes keer achter elkaar zonder dat wij daar iets tegenover zette.

Gelukkig konden wij toen wel weer even aanhaken door ook weer mee te gaan scoren, maar het nivo van de eerste helft konden we helaas niet voortzetten in de tweede helft.

We liepen achter de feiten aan en konden niet meer overtuigen. In de slotfase probeerden we er nog een puntje uit te halen, maar helaas konden we het gat niet meer dichten. Ik denk dat we drie kwart van de wedstrijd voldoende tot goed (zeker eerste helft!) spelen. Maar op het moment dat er dan even iets tegen zit of even niet loopt, dan zie je dat ons spel daar enorm door verandert. We maken dan verkeerde keuzes, gaan ons dan bezig houden met randzaken, we stralen niet meer uit dat we willen winnen en het vertrouwen daalt. Zo lang wij niet in staat zijn aanval voor aanval te spelen, los van wat er vlak ervoor is gebeurd, de scheidrechter los te laten, onze tegenstander los te laten en ons niet te ergeren aan wat dan ook, dan zullen we dus altijd dit soort fases in wedstrijden hebben…… Mooi werkpunt. We weten ook allemaal dat we prima kunnen korfballen! Dat hebben we grote delen van de wedstrijd ook  weer laten zien!

Nu lekker de knusse hofstede in. Even een weekje rust en dan gaan we weer lekker trainen en de HC cup spelen. De eerst volgende competitiewedstrijd is een thuiswedstrijd op 12 november, tegen Vriendenschaar. Bedankt voor de support en tot in de hofstede!