ODO 2 – RWA 2 (7-15)

Beste lezer,

De laatste veldwedstrijd van het herfstseizoen stond alweer op het programma. Nog één keer knallen op de (niet giftige) kunstgrasmat voordat we René en Éva van den Berg weer gaan verblijden met onze aanwezigheid in de Hofstede. Vorige week konden we een mooi verslag lezen van Tinus van de uitwedstrijd tegen DES. Een pot waar twee ploegen erg aan elkaar gewaagd waren, dit uitte zich ook in de gelijke stand. Deze keer stond RWA uit Poortugaal op het wedstrijdschema. Deze ploeg is al vaker de tegenstander geweest van ODO 2 en de ervaring heeft ons geleerd dat RWA geen gemakkelijke tegenstander is, maar er zijn zeker mogelijkheden. Tevens zou Tinus vandaag zijn laatste wedstrijd spelen voordat hij ons drie maanden gaat verlaten voor een reis naar Kenia.

Passie was vandaag belangrijk, beleving was vandaag belangrijk, maar vandaag was plezier het belangrijkst. Alex gaf mee dat we moesten uitstralen dat we plezier hadden in het korfbalspel. Vier elke goal met elkaar. Vier elke onderschepping met elkaar. Onderscheppingen waren er zeker, goals waren er te weinig.

Om half 3 klonk het fluitje van de scheidsrechtert voor het begin van de wedstrijd. Rick Vermeer (voor een flinke som overgekocht van het eerste) opende de score met een mooi aangelopen tweede kans. Na een kwartier gespeeld te hebben stonden we 2-4 achter. De kansen waren er wel, alleen heeft ODO 2 moeite met het afmaken van deze kansen. De vele plaatsfouten helpen daarbij ook niet mee. Vlak voor de rust hebben allebei de teams hun scores nog verdubbeld en was de stand 4-8.

Na het praatje en de thee in de kleedkamer liepen we gesterkt weer het veld op. We hebben vaker een achterstand van vier doelpunten recht kunnen trekken, dus waarom vandaag ook niet? Helaas kon dit ons dit helpen om de kansen af te maken en liepen we tegen een steeds grotere achterstand aan. Na een klein kwartier zag de oplettende toeschouwer een 4-12 op het scorebord staan. Na mooie schoten van Tinus en Rick kwamen we weer iets terug, maar ook dit mocht niet baten. Het zat er niet in vandaag. Rick scoorde uiteindelijk nog zijn vijfde en ook de laatste goal voor ODO van deze wedstrijd. De wedstrijd die geëindigd is in 7-15 is in Sportlinked vastgelegd en de bezoekers namen de punten mee.

Ik denk dat we er met z’n allen ondanks de uitslag hard voor hebben geknokt. Aan de inzet lag het niet. Als we deze inzet meenemen naar de zaal (en onze kansen gaan afmaken) denk ik dat we het ver kunnen schoppen. Publiek en reserves bedankt, we zien jullie in de sporthal! Kunt u er niet bij zijn? Wees niet getreurd! Van de eerste zaalwedstrijd is er dan een mooi verslag op de site te lezen, geschreven door Nikki.

Martijn M