ODO E1 – De Meervogels E2 (13-2) KAMPIOEN!!!

.Anders dan in andere jaren wisten jullie voor de wedstrijd al dat jullie bij een gewonnen wedstrijd kampioen zouden zijn.
En dat zorgt natuurlijk voor spanning, dat je zenuwachtig bent. En vooraf weet je als coach dat De Meervogels met 5-5 gelijk heeft gespeeld tegen de koploper per begin van deze dag, Valto!

Bij het praatje vooraf er op blijven hameren dat je nog geen kampioen bent, dat je eerst maar deze wedstrijd gewoon goed moet spelen. Terug naar de basis, hard werken, druk zetten bij de tegenstander bij balverlies; uitbraak korfbal spelen wanneer het kan en omschakelen als het moet naar mooie aanvallen opzetten en zodoende tot scoren te komen.

In het begin toch weer even onwennig….beetje onzeker en zenuwachtig. Maar al snel speelden jullie redelijk vrij uit en liepen uit met een 3-0 voorsprong. Een beetje tegensputteren door De Meervogels bij 3-1 maar daarna denderden jullie, vooral na rust door! Met soms heel erg leuk en goed samenspel, wat leidde tot mooie aanvallen en zeer, zeer goed verdedigen. Ook heel erg leuk dat jullie alle 4 tot scoren kwamen vandaag en dat jullie elk lieten zien waar toe je in staat bent. Van een uiterst scherpe en fanatiek Dana, tot een altijd op de goede plek staande en goed inzicht vertonende Nina, de tomeloze inzet van Dieke die keer op keer de bal onderschepte en rappe Abigail die ook nog eens op scherp stond met schieten.
De laatste 10 minuten mocht ik weer mijn mond houden van jullie, mits de afspraken werden nagekomen… en natuurlijk werd er ook zo leuk gespeeld en was de verleiding groot om toch snel te schieten uit alle hoeken. Het maakte niet meer uit. Jullie liepen uit naar een veilige voorsprong van 13-2 waardoor jullie zeer verdiend alleen kampioen zijn geworden! 10 punten uit 6 wedstrijden, 75x scoren en ‘maar’ 33 doorlaten…dat is mooi…maar vooral geniet ik van en ben ik trots op jullie samenspel, leergierigheid en inzet…TROTS op super girlzzzz power….

Na de wedstrijd de mooie medailles, bloemen, snoep en….een heerlijke taart met jullie team foto er op.. het kon niet op.

Dank jullie wel voor deze mooie eerste competitie! In de zaal gaan we er weer tegen aan en komen we in een iets zwaardere poule. Ik ben weer echt benieuwd wat jullie gaan presteren!

Rob

2b5227b7-2e91-4f14-9426-a3792068b106

263fa0c8-e5b4-49aa-8f0f-3a8d4d536aee